HTML

Valentino's

Nos, szeretnék elmesélni vicces történeteket(ugyanis mindig történig velem valami fasság),szeretnék majd kitérni pár fontos témára ami elég sok embert érint, s nem utolsó sorban szót ejteni emberekről akik emberileg megfelelnek egy féregnek... Elöljáróban ennyit.

Friss topikok

  • DonJak: Néha az akarat nagyobb úr,mint amit a test elbír! ;) Ha legközelebb ilyen lesz, próbáld ki a meleg... (2013.01.19. 19:57) Baleset
  • ValentiNo! (törölt): El kell hogy keserítselek. Mindegy hogy mennyire próbálsz okoskodni, hülye maradsz. Látom elemiben... (2008.04.11. 01:53) A lényeg tömören!
  • ValentiNo! (törölt): És ha az vagyok akkor mivan? A cigányok is rasszisták. Ugyanúgy utálnak minket, mint ahogy mi őket... (2008.03.16. 14:23) Cigánybűnözés
  • chaosg1rl (törölt): Bálint nem felejtettél el valamit? megbeszéltük!!! (2008.02.11. 11:24) A média

Linkblog

Halálos vitaminok

2008.04.19. 19:22 ValentiNo! (törölt)

Mivel nem nézek tv-t, sőt, rádiót sem hallgatok, ezért lehet kissé késve kapom meg az infókat. Tegnap bukkantam rá a neten egy csodálatos hírre. Nem tudtam hogy sírjak-e vagy nevessek.

A Koppenhágai Egyetem kutatói alapos munkát végeztek: áttanulmányoztak 67 vizsgálatot, amely ebben a témában 230 ezer egészséges ember bevonásával készült, és arra az eredményre jutottak, hogy nincs "meggyőző bizonyíték" arra, hogy az antioxidánsok segítenek meghosszabbítani az életet. Viszont vannak közöttük olyanok, amelyek "növelik a halálozást".

Figyelmeztetésük szerint azok az egészséges emberek, akik antioxidánsokat, például A- és E-vitamint szednek, hogy megakadályozzák a rák kialakulását, ezzel megzavarják szervezetük védelmi rendszerét, így akár 16 százalékkal is növelik annak a veszélyét, hogy idejekorán halnak meg.

Bár vitamint rengetegen szednek - csak Nagy-Britanniában 330 millió fontos (103,3 milliárd forintos) ez a piac - kevés kutatást végeztek e divat hosszú távú egészségügyi hatásairól.

Éppen ezért a brit egészségügyi minisztérium azonban már a dán jelentés közzététele előtt figyelmeztetett: egészségesebb, ha kiegyensúlyozott étrend eredményeként juttatják be az emberek a szervezetükbe a szükséges vitamin-mennyiséget. Azt is tanácsolták, hogy lehetőleg senki ne szedjen nagy adagban ilyen táplálék-kiegészítőket.

A dán tudósok azonban hangsúlyozzák, hogy kizárólag a mesterséges kiegészítők lehetnek veszélyesek, azok a vitaminok nem, amelyek természetes formában megtalálhatóak a zöldségekben és gyümölcsökben.

Kutatásuk szerint az A-vitamin szedése 16, a béta karotiné 7, az E-vitaminé 4 százalékkal növeli az idő előtti halál veszélyét az egészséges embereknél. Bár a C-vitaminnak nincs jelentős káros hatása, arra sincs bizonyíték, hogy segítene a betegségek megelőzésében - holott ezt rendszeresen szedi rengeteg ember, hogy elkerülje a megfázást és az influenzát.

Merre tart a világ?Mikor az "orvosok" és "gyógyszerészek" mondják azt hogy a vitaminok halálosak, s a rák kialakulásáért felelősek? Mellesleg, ez mi?

 "...egészségesebb, ha kiegyensúlyozott étrend eredményeként juttatják be az emberek a szervezetükbe a szükséges vitamin-mennyiséget. Azt is tanácsolták, hogy lehetőleg senki ne szedjen nagy adagban ilyen táplálék-kiegészítőket."

Milyen értendből? A zöldségekből meg a gyümölcsökből? Kár hogy nincs már bennük szinte semmi vitamin, ezt jópár kutatás kimutatta, bár úgylátszik a dán barátaink erről kurvára nem hallottak. Napi 12 kiló zöldséget és gyümölcsöt kéne megenni ahhoz, hogy egy átlagember megoldja a napi vitamin és ásványianyag bevitelét. Hajrá, lehet próbálkozni. Nem utolsó sorban, mi az hogy ne fogyasszak nagy dózisban vitamint? Nembaj hogy aki aktívan sportol annak MUSZÁJ több vitamint benvinnie a szervezetébe? Habár manapság már nem "menő" a sportolás, az már nem fasza gyerek aki szeret mozogni, csak a hájas gecik meg a vasággyal harminc kilós etióp nyomorékok azok.

Szar egy világot élünk, a sok birka meg elhiszi azt, amit a zsidómédia reklámoz.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valentinooo.blog.hu/api/trackback/id/tr6433088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása